Renate Toussaint - Virtual Point

 

Hoi, even voorstellen - mijn naam is Renate Toussaint, ik ben opgegroeid in een horeca familiebedrijf in Oostenrijk en nu sinds 26 jaar woon- en werkzaam in Nederland.

In mijn verschillende functies als Officemanager, Directiesecretaresse en PA van de CFO van een private equity bedrijf heb ik mijn dienstbare instelling en organisatietalent altijd goed in kunnen zetten. In 2013 heeft mijn familie in Oostenrijk mijn hulp ingeroepen om het familiebedrijf uit de problemen te helpen. Samen met mijn broer hebben we binnen drie jaar weer zwarte cijfers geschreven en konden wij het bedrijf verkopen.

In 2017 kwam ik weer terug naar Nederland en na een aantal interim functies in prachtige bedrijven, heb ik in 2019 besloten om mijn kennis als virtueel assistent aan te bieden.

Ik begrijp ondernemers en managers en de problemen die ze tegen komen. Mijn passie is het om te ondersteunen, een sparringpartner te zijn en oplossingen te vinden voor problemen.

Ik kijk naar wat je bedrijf nodig heeft, ik neem ruis weg en help je om jouw doelstellingen te bereiken. Ik breng stabiliteit in je bedrijf en zorg ervoor dat er geen achterstallig werk ontstaat.

 

Mijn aanpak is stapsgewijs, ik ben niet iemand die gelijk alles wil veranderen. Eerst kijk ik naar je plannen, bedrijfsbehoeften, wat je niet leuk vindt zelf te doen, waar je tegenaan loopt en geen energie van krijgt. Daar waar jij het laat vallen, vang ik het op.

Dit doe ik deels bij jou op kantoor, maar vooral vanuit huis in Nederland of Oostenrijk. Flexibel inspelend op jouw behoefte!

Toen ik het besluit had genomen om Virtual Assistant te worden, was het voor mij erg belangrijk om een goede basis voor mijn bedrijf neer te leggen v.w.b. de juridische documenten en de juiste toepassing van de AVG regels.

Mijn keuze viel op de gecertificeerde opleiding van de Academie voor Virtueel Professionals van Petra Fehring. Er vinden 2 live dagen plaats waar je het team en medestudenten leert kennen en dan gaat het online verder. Echt een dikke aanrader! Binnen 10 weken krijg je helderheid over de diensten die je kunt aanbieden, waar jouw kracht ligt, leer je te netwerken en krijg je alle tools aangeboden om een eigen bedrijf neer te zetten. De perfecte start voor mijn bedrijf! Als je meer wilt weten klik je op het logo hiernaast.

Tijdens klantgesprekken voor de opleiding voor Virtueel Professional kwam naar voren dat er een grote behoefte is bij bedrijven om kennis te hebben over Websites bouwen, beheren, blog's plaatsen, de laadsnelheid van websites te kunnen verkorten, SEO onderzoek en gebruiksanalyses uit te kunnen voeren en nog veel meer.

Dit heb ik bij Weblish.nl in Utrecht gevonden in de 'WebAssistant Compleet' cursus met certificering. Ik heb er ontzettend veel van opgestoken en mijn website is een product van de opleiding. Tijdens en na de opleiding heb je toegang tot alle lesmateriaal en word je onderdeel van een zeer leuke Facebook groep.